Redactare lucrari de licenta | Redactare lucrari de disertatie | Redactare la comanda |
Contact
Redactare la comanda
Intrebari frecvente
Anunturi
Biblioteca
Blog
Servicii
Producatori:
Curs valutar:
1 EUR = 4.9449 RON
1 USD = 4.3614 RON
Publicitate:
Plata online

Teroarea în regimul stalinist. Gulagul

Pret:
20,00 EURO
Cum obtin fisierul?
Comandati produsul iar la confirmarea platii, fisierul va fi disponibil pentru descarcare.
Tel.: 0732889910
Pret detaliat: 20,00 EURO - pretul include TVA
Pentru achizitionarea acestui produs primiti 2.00 puncte bonus     Detalii puncte bonus
Teroarea în regimul stalinist. Gulagul  
Cod: 24024
Categoria: Istorie
Subcategoria: EBooks Istorie | Documentare pentru elaborarea lucrarii de licenta sau disertatiei |
Tip document: E-books
Nr. pagini: 68
Dimensiune fisier: 382 Kb
Data adaugarii: 03/05/2015
Extensie document: WinRAR
Pentru a descarca fisierul atasat acestui produs va rugam sa apasati butonul "Cumpar".
La achitarea comenzii un link de descarcare va fi disponibil.

Adauga in cos:

Teroarea în regimul stalinist. Gulagul
20,00 EUR

Pentru acest produs, plata se poate efectua si prin SMS

Pentru a achita prin SMS, va rugam adaugati un singur produs in cos, apoi finalizati comanda.
Va multumim!
Pret prin SMS: 20 euro
Plata prin SMS

Descriere produs:

Teroarea in regimul stalinist. Gulagul

Comunismul este un termen care se poate referi la una din mai multe noţiuni: un anume sistem social, o ideologie care promovează acest sistem social, sau o mişcare politică care doreşte să implementeze acest sistem.
Ca sistem social, comunismul este un tip de societate egalitaristă în care nu există proprietate privată şi nici clase sociale. În comunism toate bunurile aparţin societăţii ca întreg, şi toţi membrii acesteia se bucură de acelaşi statut social şi economic. Probabil cel mai cunoscut principiu al unei societăţi comuniste este: "Fiecare după puteri, fiecăruia după nevoi."
Ca ideologie, comunismul este sinonim cu marxismul şi diversele ideologii derivate, cea mai notabilă fiind a Marxism-Leninismului. Printre altele, Marxism-Leninismul propune concepţia progresului în istorie, potrivit căreia există patru faze ale dezvoltării economice a societăţii: sclavia, feudalismul, capitalismul şi comunismul. Această concepţie materialistă a comunismului, arată că din sistemul economic derivă toate celelalte sisteme. De asemenea dezvoltă concepţia determinismului, potrivit căreia fiecare individ dintr-o clasă are un gen de comportament indus, nu de gândirea acelui individ ci de clasa la care aparţine, şi de aceea el trebuie reeducat în lumina noii societăţi comuniste. Acest concept determinist este cel care a folosit la justificarea lagărelor de reeducare, în care au murit milioane de oameni în decursul secolului al XX-lea, în Rusia sovietică a lui Stalin.
Ca mişcare politică, comunismul este o ramură a mişcării socialiste, de care se diferenţiază în principal prin dorinţa comuniştilor de a instaura un sistem comunist în locul unuia capitalist, de multe ori prin metode revoluţionare armate. Una dintre primele mari sciziuni a apărut între apărătorii social-democraţiei, care afirmau că tranziţia la socialism putea apărea într-o societate democratică şi comunişti, care afirmau că tranziţia la socialism poate fi făcută numai prin revoluţie.
Lenin credea că distrugerea statului capitalist se va face prin revoluţia proletară şi prin înlocuirea democraţiei burgheze cu dictatura proletariatului, un sistem al democraţiei muncitoresti, în care ei ar fi deţinut puterea politică prin intermediul unor consilii numite soviete.
Teoria lui Lenin referitoare la imperialism dorea să îmbunătăţească şi să corecteze opera lui Marx , explicând un fenomen pe care acesta din urmă nu-l prevăzuse şi anume transformarea capitalismului într-un sistem global, iar nu unul naţional, aşa cum îl descrisese Marx. În centrul teoriei sale despre imperialism se afla ideea conform căreia naţiunile capitaliste avansate din punct de vedere industrial evită revoluţia prin exportarea forţată în pieţele coloniiilor înrobite şi prin exploatarea resurselor lor naturale. Aceasta ar fi permis naţiunilor capitaliste dezvoltate din punct de vedere industrial să-şi menţină muncitorii mulţumiţi, în parte prin crearea unei aristocraţii muncitoreşti. Astfel, capitalismul era capabil să fie condus prin expresia politică a aristocraţiei muncitoresti, către punctul în care revoluţia nu mai era posibilă în cele mai avansate naţiuni, aşa cum prevestise Marx, ci mai degrabă în cel mai slab stat imperialist, acela fiind Rusia.
Dacă revoluţia se putea produce numai într-o ţară slab dezvoltată, aceasta ridica o mare problemă, pentru că o asemenea ţară subdezvoltată nu era capabilă să dezvolte un sistem socialist, deoarece capitalismul nu ar fi fost dezvoltat complet într-o asemenea ţară şi deoarece puterile externe ar fi încercat să zdrobească revoluţia cu orice preţ. Pentru rezolvarea acestei probleme, Lenin propunea două soluţii posibile.

Cuprins

Introducere ... 1
Capitolul I
O scurtă istorie a instaurării comunismului în Rusia ... 3
Capitolul II
Prerzentare generala a Gulagului ... 23
Capitolul III
Organizarea şi funcţionarea Gulagului ... 39
Concluzii ... 60
Anexe ... 62
Bibliografie ... 71

Comentarii:

Cosul meu:
Contul meu:
Gaseste-ne pe FACEBOOK
Info & Comenzi:
StudentOffice - Contact
Yahoo! Messenger:
Email:
Ultimele oferte vizitate:
Promotii:
Cele mai accesate: